Endelig var de der. De to længeventede streger på graviditetstesten. Du og din partner har måske prøvet længe og drømt om jeres kommende barn, men nu bliver det pludselig virkeligt.

De fleste mødre begynder tidligt at bygge rede og forberede ankomsten af deres lille mirakel. Mange mødre opdager dog også tidligt, at det ikke bliver en billig affære, hvis de skal have alle de babyting, de drømmer om. Babyudstyr er nemlig overraskende dyrt, men der er heldigvis måder, hvorpå du kan spare mange penge.

Køb brugt babyudstyr

Det er sjovt at tage ud og kigge på splinternyt babyudstyr for første gang. Mindre sjovt bliver det dog, når man begynder at regne på prisen. Det kan nemlig blive dyrt – rigtig, rigtig dyrt. Heldigvis er det sådan med babyudstyr, at det kun bliver brugt i relativ kort tid. Det betyder, at man kan købe rigtig meget brugt udstyr og tøj, der ser helt ubrugt ud.

Kig forbi dine lokale genbrugsbutikker, eller søg på nettet efter brugt udstyr. Ofte har du også veninder, der har babyudstyr og tøj liggende, som de ikke skal bruge mere.

Sy dit eget babytøj

Udover at købe babytøj brugt, kan du også spare rigtig mange penge ved at sy det selv. Når du selv syr tøj til baby, er der også den fordel, at dit barn får en helt unik garderobe.

Det kan især være en fordel, når de små pus starter i dagpleje eller vuggestue, hvor der ellers kan være rigtig meget ens tøj. Stofbutikkerne har som regel et rigtig stort udvalg af egnet stof med mange forskellige, flotte mønstre. Hvis du vil spare endnu flere penge, kan du også ofte finde stof i genbrugsbutikkerne, som du kan bruge til produktionen af babytøj. Sy selv babytøj efter mange spændende opskrifter på nettet og i diverse magasiner.

Overvej hvad du faktisk har brug for

Der findes utroligt meget babyudstyr på markedet i dag, og det kan faktisk være lidt af en jungle. Når du besøger butikker, der sælger babyudstyr, kan du hurtigt blive helt overvældet over, hvor meget der faktisk findes. Men bare rolig, du har slet ikke brug for alle de ting! De vigtigste ting for din lille baby er, at den har et sted at sove, mad at spise og kærlighed fra sine forældre.

Der er dog også meget udstyr, der kan gøre tilværelsen som nye forældre en hel del nemmere. Hvis du er i tvivl, så spørg dine venner, der allerede har børn. De har helt sikkert gjort sig en masse erfaringer, som de hellere end gerne deler med dig. Så slipper du for at bruge en formue på ting, der bare ender med at stå og samle støv.