Familie skærer græskar til dekoration

Mange børnefamilier mangler tid og overskud i den travle hverdag, og det kan desværre gå ud over mængden af kvalitetstid. Heldigvis findes der mange tips, der kan hjælpe med at gøre hverdagen lidt lettere, og her finder du tre af dem.

#1 – Lav ugentlige madplaner

Der er både tid og penge at spare ved at lave en madplan for hele ugen, da I kan nøjes med at handle ind en enkelt eller to gange i løbet af ugen. Det er desuden en god ide at lave mad til flere dage ad gangen. Når der skal laves kødsovs, kan I med fordel lave, så der er rester til dagen efter. Det er også en mulighed at fryse den ned, så der er nem og sund aftensmad til en dag, hvor tiden er knap.

#2 – Få hjælp til det praktiske

Hvis I bruger meget tid på praktiske pligter i hjemmet, kan I overveje at få hjælp til rengøringen. Flere og flere familier gør brug af denne mulighed og kan mærke det i hverdagen. Det er blandt andet blevet populært at overlade vinduespudsningen til professionelle. Pudsningen koster ofte mindre, end man tror, og de fleste synes, det er en lille pris at betale for at undgå den sure pligt og i stedet bruge tiden på børnene. I kan altid få et uforpligtende tilbud hos jeres lokale vinduespudser.

#3 – Inddrag børnene

Man kan dog ikke fuldstændigt undgå praktiske opgaver i hjemmet – visse ting skal bare gøres. Til gengæld kan man gøre en indsats for at gøre dem lidt hyggeligere. Lad børnene hjælpe til med at rydde op, købe ind eller lave mad. På den måde bliver opgaverne projekter, som I er fælles om – og det er også en måde at bruge tid sammen på.