Når december måned nærmer sig glæder de fleste danske familier sig. Julen er lig med hyggeligt samvær med familien. Mange familier har travlt med diverse traditioner, at der ikke er plads i kalenderen til at nå særlig meget.

Det er vigtigt, at du får nogle gode stunder med familien, så I kan tænke tilbage på en dejlig julemåned sammen. Du og din partner bør finde på nogle sjove aktiviteter, som alle familiemedlemmerne vil kunne lide.

Hvis du har brug for lidt inspiration kan du på internettet se hvad andre danskere laver med deres familier i juletiden.

Besøg hyggelige julemarkeder

For at komme i julestemning er du nødsaget til at være i omgivelser, der relateres til julen. I november måned begynder de første juleting at komme frem på markederne. Gaderne bliver udsmykket med lys og i alle butiksvinduer vil du se søde julemænd overalt.

Du bør undersøge hvornår der er julemarkeder i dit nabolag således, at du kan tage hele familien med. Til julemarkeder er der ofte pyntet fint op og mulighed for at købe fint julepynt. Samtidig er der typisk boder så du kan købe gløgg og æbleskriver.

Der er altid hyggeligt at gå blandt andre folk, der ligeledes ønsker at komme i julestemning. Hvis du har hele familien med så kan i få et par hyggelige timer med hinanden og dermed komme i julestemning sammen.

Fæld det flotteste juletræ

Når juleaften nærmer sig skal de fleste familier ud for at købe et juletræ. Ifølge statistikker gør mange det til en juletradition at tage hele familien med, så man i fællesskab kan vælge det rette træ. Når træet er fundet gælder det om at få juletræet hjem i stuen, så det kan blive pyntet.

Der er ikke noget hyggeligere end at være i familiens omgivelser og pynte træet ligesom familien kan lide det. I kan gøre dette til jeres egen juletradition og dermed gentage proceduren året efter.

Køb ind sammen

De fleste danskere kan nikke genkendende til at stresse over julegaveindkøbet. Nogen er så fornuftige at starte i god tid, imens andre køber alle gaverne i sidste øjeblik. Du bør sætte et kryds i kalenderen og sørger for, at hele familien kan tage med ud for at købe gaver.

Det er hyggeligt at kigge på potentielle gaver sammen, da man ofte får nogle gode ideer til hvad man skal give hinanden. For at sætte prikken over i`et kan I f.eks. slutte af med at spise noget god mad sammen på en af restauranterne i centeret.

På denne måde kan I snakke om hvor god dagen har været samt få en status på hvor mange gaver i mangler at købe.

Følg med i alle afsnit

Hvert år kommer der et par julekalendere i fjernsynet som hele familien kan følge med i. Dette kan være et godt samlingspunkt for familien, da man hver dag får lavet lidt sammen. Et kalenderafsnit tager højest en halv time, så det er ikke fordi at du skal hænge ud med familien hver eneste aften i flere timer. De mindste i familien er især vilde med julekalendere og man kan aldrig blive for stor til at se det.