Det er aldrig for tidligt at skrive dit testamente

Selvom vi her på siden skriver mest om de gode sider ved familielivet, så er der også plads til alvorlige emner. Og sådan et skal vi have i dag, hvor det skal handle om testamenter. Det er nemlig utroligt vigtigt, at I har styr på jeres testamenter, hvis der skulle ske en af jer noget. Og selvom det er ubehageligt at tænke på, så ER der en risiko – og hele familien er bedre stillet, hvis du har gjort din sidste vilje klar i et juridisk bindene testamente.

Ugifte partnere har ikke arveret

Det er især vigtigt, at du skriver testamente, hvis du og din partner ikke er gift. Så er den anden part nemlig ikke berettiget til at arve, hvis du dør. Der kan også opstå problemer, hvis I har sammenbragte børn fra tidligere forhold eller ægteskaber, eller hvis I har børn under 18. I det sidste tilfælde er det for eksempel vigtigt, at I skriver ned, hvem der skal sørge for børnene. Hvis I har taget stilling, vil statsforvaltningen som udgangspunkt følge jeres beslutning. Det sikrer, at barnet ikke ender som kastebold mellem stridende part eller i værste fald ender med at bo hos en anden, end I havde tænkt jer.

Arv får grimme sider frem

Selvom en familie har trives sammen og haft et tæt bånd, kan der opstå stridigheder om arven. Og risikoen vokser kun, jo flere konflikter eller uenigheder, I har haft. Derfor opstår der mange stridigheder over arv, og det kan blive rigtig grimt. I værste fald splitter det familien ad – og det sker oftere, end du måske tror.

Du gør derfor alle omkring dig en tjeneste, hvis du tager klar stilling – eventuelt med forklaringer på særlige valg. Det er også en god idé at tale med din familie om dine valg, så de ikke forventer noget helt andet end det, de får. Du skal dog også være forberedt på, at det kan skabe konflikter, så det er op til dig at vurdere, hvordan du vil bære dig ad. Det vigtigste er, at du har taget stilling og lavet et juridisk testamente ved en advokat.