Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Den moderne families hjem er fyldt op til randen med forskelligt elektronik som alle sammen tjener, et formål som hjælper familien igennem dagligdagen. For bare at nævne et lille udvalg af disse genstande, så er det fjernsynet, radioen, ovnen, køleskabet osv. Men der er en anden gadget som måske er lidt overset, når det kommer til elektronik, som den moderne familie har i hjemmet. Jeg taler selvfølgelig om 3D – printeren, og herunder vil jeg forklare hvorfor.

Ikke kun til videnskabsmænd mere

Igennem længere tid har 3D – printeren kun været et stykke elektronik som ingeniører og andre professionelle har kunne lege med, men nu er den efterhånden blevet til at gadget, som vi alle kan eje. Selvom den selvfølgelig stadigvæk koster en pæn sjat mønter, så er den ikke længere så dyr at købe som den har været. Man kan få dem i forskellige størrelser, hvoraf der større af dem måske mere høre til i et værksted med et hold ingeniører, da de netop kan koste rigtig mange tusind kroner. De mindre af dem koster stadigvæk en del, men man kan få dem helt ned til et par tusind kroner.

De kan lave næsten alt

3D – printere er uden tvivl sjove og lege med, og dette er nok sådan de små kommer til at have glæde af den, men man kan skam også skabe figurer, som man kan få nytte af. Man skal dog være forberedt på, at den kun skaber figurende i et materiale og derved ikke kan gengive alle genstande præcist.

Sådan virker den

3D – printere fungerer lidt ligesom større industrimaskiner som selv kan skære, dreje eller fræse komplicerede figurer ud af forskelligt materiale. Denne teknologi kaldes CNC som står for computer numerical control, hvilket du kan læse mere om her. 3D – printeren fungerer dog ikke helt på samme måde, da den lag på lag skaber produktet af plastik.

 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here