Hverdagen går stærkt med alle pligterne og alle de de ting, der skal ordnes og plejes. Det kan godt blive ret ensformigt med skole og arbejde hver dag og lektier og pligter bagefter. Det er derfor helt naturligt og meget sundt at give sig selv og familien plads til et frirum i sommerferien. Når man altid går derhjemme i hverdagene, så kan det være en god idé at komme lidt væk for at kunne slappe af på en helt anden måde, end hvis man blev hjemme i ferien. Det skyldes, at man derhjemme befinder sig i hverdagens omgivelser, og det er svært at lægge pligterne på hylden, når man stadigvæk befinder sig der. Derfor er det bedre lige at komme lidt væk, hvis man skal evne at kunne geare helt ned.  

Tag familien med til Smukke Bornholm

Bornholm er et dejligt sted, der aldrig slår fejl, når det kommer til hyggelige familieferier. Der er altid masser af sol på øen, og det garanterer jer næsten en lækker og solrig ferie i hinandens selskab. I kan nyde de lækre sandstrande sammen samt gåture i klitterne. Her er smuk, smuk natur, som udover strande, også er naturskønne  skove. En god løsning her er at leje et sommerhus, som I kan bo i, eventuelt ud til vandet. I kan måske også leje cykler, så I kan få oplevet en del af øen på en aktiv måde. På øen er der rig mulighed for en masse forskellige aktiviteter såsom minigolf eller måske volleyball.   

Tag på forlænget weekend hos bedsteforældrene

I bor på fyn og bedsteforældrene i Nordjylland. Det er svært at få tid til at se mormor og morfar så tit, som man gerne vil, og ungerne savner dem også. Så brug et par dage af sommerferien på at tage op og besøge dem. Hvis i planlægger at sove hos bedsteforældrene, så kan du med fordel tage en rejseseng med hjemmefra, se de bedste rejsesenge her. Lige meget hvor henne i Danmark de bor, så kan I helt sikkert altid finde et eller andet at tage ud og se sammen, mens I er der. Få tiden til at gå med at lave noget mad sammen, spil kort, gå lange ture og få snakket igennem om alle de ting, der er sket, siden sidst i sås. Det gode ved at have børn med på besøg hos bedsteforældrene er helt klart også, at mor og far har mulighed for at trække sig lidt og få noget kvalitetstid sammen eventuelt på en endagstur til et spa eller noget lignende.

Tag på cykelferie sammen

En aktiv ferie på farten og med vind i håret er en super idé til en familieferie. Her kan I cykle sammen i jeres eget tempo og opleve dele af Danmark sammen. I kan vælge at tage et telt med og rejse fra campingplads til campingplads, hvilket er super hyggeligt især om aftenen, hvor I måske kan lave snobrød og skumfiduser over bål eller læse historier for hinanden. I kan også vælge at overnatte på diverse vandrehjem eller lignende undervejs, som også kan være en god og hyggelig løsning, fordi man ofte møder andre familier, der også er på farten, og som man kan tilbringe lidt tid sammen med og lære at kende. Når man skal cykel langt, er det vigtigt at have en god cykelstol til børnene, hvis børnene er små. Du kan se en stor test af cykelstole her.