Familieudflugter er lig med kvalitetstid, hvilket ofte kan være tiltrængt, da muligheden ikke særlig tit dukker op i hverdagene. Udflugter er for børn ofte et kæmpe hit – især hvis de kan gå og opleve og suge en masse ting til sig – smilet vil vokse fra den ene mundvig til den anden.

Ideer til udflugter

Når du skal afsted på udflugt, kan det være en god ide at finde ud af, hvad I kan foretage jer. Her ser du bl.a. nogle udflugter og aktiviteter, som du kan lave med dit barn:

  • Forlystelsespark – de fleste børn elsker forlystelsesparker, og der er intet bedre end at tage børnene i hænderne og tage afsted. Forlystelsesparken byder både på en masse sjov for dig og børnene, men udover dette kan I have lavet jeres egne madpakker hjemmefra, eller spise et af stederne, som forlystelsesparken tilbyder.

  • Vær aktive sammen – nyd vejret og tag en cykeltur sammen. Husk dog cykelhjelme, og læs mere om det her. Der er intet bedre end at få lidt frisk luft til kinderne, så nyd at I har muligheden for dette lige foran jer.

  • Biograftur – af og til kan solskinsvejret være byttet ud med regnvejr, og I disse tilfælde kan I tage i biografen for at se en film, som I synes ser sjov ud. Køb popcorn, nyd en god film og få et godt grin.

Fælles planlægning

Sommetider kan du som forælder synes, at din ide med hensyn til en familieudflugt synes at være en god ide. Dog har børnene af og til nogle gode ideer, som du måske ikke havde tænkt over. Det kan derfor være en god ide at inddrage børnene i beslutningsprocessen angående, hvad de synes kunne være sjovt at lave den pågældende dag. I kan eventuelt lade beslutningen gå på runde, så I skiftes til at bestemme, hvad I skal lave.