De første par år af et barns liv er det dit ansvar som forælder at stå for påklædningen. Inden de når en alder, hvor de selv har en mening om tøj, er der altså frit slag.

Sæt det gode eksempel

Når nu landet ligger, så du sammen med din evt. partner kan vælge frit mellem alt børnetøj, der er at finde, hvorfor så ikke vælge noget, som barnet med stor sandsynlighed vil kunne lide? Den dag, din søn eller datter kommer og siger, der er noget specifikt tøj, de ønsker sig, kan du så håbe, det minder om noget, du selv ville have valgt. For eksempel er et yndigt tøjmærke til små børn med fint print på minymo. Tøjmærket har t-shirts med sommerfugle- og blomsterprint og blonder til pigerne og trøjer med seje dyr på til drengene. Hvis dit barn endnu kun har nået at være her i verden i kort tid, kan du købe nuttede og basic sparkedragter til det.

Tænk på farerne ved at punge for meget ud

Tøj til små børn skal ikke kun være pænt og sødt at se på, men også praktisk. Som forælder vil du garanteret ærgre dig, hvis du har brugt flere hundrede kroner på et par bukser eller en trøje, som dit barn får slået hul på eller mudret godt og grundigt til i børnehaven på få dage. Derfor skal man, når barnet ikke er ældre, prioritere at købe tøj til priser, hvor det kan tåle at gå stykker uden at ruinere dig. Medmindre du går meget op i mærketøj, frarådes det at købe Gucci, Louis Vuitton, Prada osv. til et lille barn, der er fuldstændig ligeglad med mærket. Det er spildte penge, eftersom barnet i langt højere grad bekymrer sig om printet og farven, end om der står ”Gucci” i nakken på trøjen.