Gør terrassen sommer klar

Sommeren står for døren og der går ikke lang til inden det for alvor er tid til at opholde sig mere udendørs. Derfor giver vi i denne artikel et par tips til at gøre udendørsarealer klar, så familien kan nyde de lune sommeraftener.

Terrassen er familiens samlingspunkt om sommeren

En terrasse kan være mange ting, en flot tagterrasse bygget af træ eller en sten terrasse som her belagt med flotte sten. Hvis du er en af dem som har en terrasse af sten, så er der stor chance for, at fliserne med tiden bliver grimme og groet  til med alger og mos. Her kan du allerede i foråret begynde at kradse op i rillerne op, og derefter sprede fugesand ud over dem. På den måde har du en flot og ren terrasse henover sommeren. Husk at lade sandet ligge i et par uger, og fej jævnligt frem og tilbage med en stiv kost. Når regnen kommer, vil sandet trænge ned i rillerne og samtidige gør belægningen mere stabil.

Gør de små projekter færdigt

Har du et stativ til redskaber, der skal sættes op — så få det gjort. Ligeledes kunne det være en god idé at få lavet det bålsted, som i har snakket om i mange år.Få det gjort, inden sommeren for alvor banker på døren.

Gør plæneklipperen klar til sæsonen

Omkring april og maj måned er det på tide at græsplænen skal slåes. Det er nemlig her, den begynder at vokse, og der er derfor vigtigt at du trimmer den fra starten af sæsonen. Det skal gøres med halvandens uges mellemrum, og på den måde når græsset ikke at gro så voldsomt, så det bliver uoverskueligt. Klip det ned til cirka fire centimeter, indtil græsset kommer i god vækst. Det kan også være en god idé at give græsset en omgang gødning samt eventuelt en omgang kalk, da det giver en sund plæne og er medvirkende til, at mængden af mos og andet ukrudt reduceres.