Mange forbinder ofte gokart med polterabend, firmaarrangementer eller andet, der domineres af mænd med hang til fart og vild kørsel på gokartbanen.

Gokart er dog ikke kun til denne type arrangementer, men kan sagtens være for hele familien, når der bliver brug for en anderledes oplevelse.

Flere og flere gokartcentre tilbyder familiepakker, hvor der foruden gokart er mad med som en del af pakken, så familien kan tage af sted og få både underholdning samt mad og drikke serveret som en del af oplevelsen.

Selvom gokart findes som familieaktivitet, er det naturligvis ikke for de helt små. Mange centre tilbyder gokarts til børn fra 6 år og op, hvor der også er krav om, at barnet har en højde på mindst 1,25 meter.

Det kan familien forvente

Afhængigt af de enkelte pakketilbud, vil der naturligvis være forskellige ting at forvente. Generelt kan man dog forvente følgende:

I kan ankomme til gokartbanen i jeres almindelige tøj. Der er nemlig udstyr klart til jer. Udstyret er en racerdragt samt hjelm og handsker. Kører i f.eks. gokart i Aarhus, hvor der findes fremragende udendørsbaner, skal i naturligvis klæde jer varmere på.

Forud for løbet vil I typisk få instruktioner og undervisning i både gokarts og banen. Hvis I ønsker det, kan man også få lavet en vægtudligning på gokarten. Det betyder, at selvom far vejer 30 kg mere end mor og storebror, så kan de få lagt ekstra vægt på gokarten, så der ikke er nogle, der kører nævneværdigt hurtigere end andre.

Efter arrangementet er der mad. Dette består ofte af enten hotdogs eller sandwich. Kører I gokart ved et større action-center, har de nogle gange flere muligheder for at servere mad, men det varierer fra sted til sted.

Husk dog at komme forbi præmieskamlen inden I spiser! Her skal der udråbes en vinder og tages billeder, så I har gode minder fra jeres familietur.

Husk at bestille i pakker

Når I bestiller pakker med både kørsel og mad, får I typisk en betydelig bedre pris, end hvis I bestiller det hele separat. Derfor er det altid værd at undersøge, om de enkelte steder har nogle gode familiepakker med alt inklusiv, så I har en fast pris at forholde jer til, samtidig med alt er klaret og der venter jer en herlig dag.