Hamp kan dyrkes fra hamp frø, både udendørs og indendørs. Hamp frø er lidt en videnskab, men når du først har fundet ud af hvilken sort du vil have, så er det stort set samme metode for dyrkning, af alle sorter. Hamp frø – vi har alt i skunk frø på Sensimilla.

Hamp indendørs

De fineste, mest eksotiske og dermed de sarteste Hamp frø, skal i jorden indendørs. Hamp frø er ikke mere besværlige end andre frø, men nogen planter er mere sarte end andre. Hamp frø til indendørs planter, kræver ekstra lys, for at kunne vokse sig store og flotte. Stort udvalg af vækstlys på Homegrow finder du også på Sensimilla. Der kan du også finde alt muligt andet udstyr.

Hamp i drivhus

Hamp frø kan, efter forspiring indendørs, med fordel vokse sig fine i et drivhus. Ikke alle planter egner sig, men der findes alligevel en del, som sagtens kan overleve helt heroppe i nord, i et drivhus. Planter i drivhus har ikke brug for ekstra lys og særlig jord. Du kan plante dem direkte i jorden, tilføre kompost eller hestegødning og gro de fineste planter.

Du skal passe lidt på med hvilken plante du vælger. Nogen planter trives så godt at de bliver meget store og fylder rigtig meget. Hvis du også gerne vil have tomater i drivhuset, skal du vælge en plante som ikke bliver alt for stor.

Fun fact om hamp planten

En lille sjov krølle på halen og måske endnu en grund til at overveje at dyrke hamp. En enkelt hamp-plante i et mellemstort have drivhus, er nok til at holde alle insekter og skadedyr fra alle andre planter i drivhuset. Hvorfor det virker, vides ikke med sikkerhed. Gisningerne går på den stærke lugt som planten afgiver, og at insekter simpelthen ikke kan lide den lugt. Under alle omstændigheder, så er det et trick der virker.

Hamp på friland

Selv om hamp er en plante der oprindeligt kommer fra syden, har den eksisteret i norden i mange år. Hamp frø til friland findes også. På friland bliver planten stærk. Hamp frø til planter der egner sig til friland bliver ofte meget store og giver et stort afkast. Du kan bruge hampen til at lave flotte reb af. På samme måde som den er blevet brugt i fordums tid.