Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Nysgerrighed og børn går ofte hånd i hånd. Fritidsaktiviteter er en god måde at lade dine børn udforske alverdens interesser. Fra dag til dag kan interessen skifte fra alt mellem svømning og spejder til løb og styrketræning.

Derfor er det vigtigt, at du som forælder altid er klar til at håndtere dine børns mange interesser – og det kan være svært. De mange skift er ikke altid til at finde hoved og hale i. For at gøre hele processen nemmere er der to gode tommelfingerregler, der gælder uanset aktivitet og interesse.

Støt dine børn med det rette udstyr

Fritidsaktiviteter er ikke en billig fornøjelse. De fleste steder kræver et kontingent, som du skal betale for en bestemt periode. Derudover vil det også være nødvendigt at købe bestemte slags udstyr til dit barn, før de kan deltage i aktiviteten.

Selvom det kan gøre en smule ondt på pengepungen, er det stort set altid det hele værd. Det varierer selvfølgelig fra aktivitet, hvor mange omkostninger der er. Golf er for eksempel dyrere end badminton angående kontingent og udstyr. Ofte behøver det ikke koste en bondegård at købe godt og fornuftigt udstyr til dit barn.

Hvis dit barn vil tage til malerkurser, kan du sagtens finde akrylmaling af rigtig god kvalitet til en god pris. Der skal tit ikke mere til, for at dit barn kan få lov til at udforske sin interesse bedst muligt til fritidsaktiviteten.

Det samme gælder, hvis dit barn går til ridning. Køber du kvalitetstøj af fx mærket Kingsland, vil dit barn vide, at du virkelig bakker op om deres nye eller nuværende interesse. Det er penge, der helt sikkert er givet godt ud!

Vis din støtte med engagement

Vær der for dine børn. Det råd gælder i alle livets aspekter – også når det kommer til fritidsaktiviteter. Mange fritidsaktiviteter afhænger af frivilligt engagement fra børnenes forældre. I en travl arbejdsuge vil det til tider være svært at få presset to timer ind i skemaet for at træne sit barns fodholdhold. Det betyder dog mere for dit barn, end du aner.

Til tider kræver det heller ikke mere, end du møder op til kampdage, stævner eller en træning i ny og næ. Oppakning fra din side som forældre er virkelig vigtigt. Det kan godt være, at du ikke har nogen forstand på det der galop eller den der butterfly-teknik. I sagens forstand er det også fuldstændig ligegyldigt. Det vigtigste er, at du sætter tid af til bakke op om dit barns interesser.

Uanset dit barns alder vil engagementet vise stor støtte fra dig som forældre. Fysisk fremmøde er en sikker vinder. Desværre er det ikke altid en mulighed. Heldigvis kan du sagtens vise interesse på andre måder. Et opkaldt efter en turnering eller en kamp kan være mindst lige så vigtig.

Ville du selv gå til en fritidsaktivitet, hvis du følte, at du ikke fik opbakning hjemmefra? I mange tilfælde kan det virke yderst demotiverende. Husk derfor på disse tommelfingerregler, når du skal hjælpe dine børn med at udforske deres fritidsinteresser.