Selvom man ville ønske, at livet kun var sjov og ballade, så  kommer vi alle ud for nogle svære episoder og perioder i vores liv. Det kan man desværre ikke gøre noget ved, men man kan arbejde med måden man bearbejder tab på. Ikke mindst når der er små børn involveret, skal man tænke meget over, hvordan man reagerer og agerer i tider, hvor det ikke er sjovt.

Hvis man har mistet et nært familiemedlem, så kan det være utroligt svært at komme ovenpå igen. I den periode, som følger efter sådan et tab, kan man have brug for hjælp. Det kan man særligt fra ens nærmeste familie og nære venner. De kan hjælpe med at få snakket ud om tingene. Små børn kan have meget svært ved at forstå sorgen.

Rydning af dødsbo

Noget af det, som man selv kan have svært ved, er, hvis man skal rydde ud i et dødsbo. I sådan en situation, kan mange af ens minder om personen pludselig blusse op. Det kan derfor være ret ubehageligt at skulle rydde ud i et dødsbo. Man kan heldigvis få hjælp til netop det. 

Man kan få hjælp til tømning af dødsbo. Det skulle gerne gøre det nemmere at bearbejde ens tab, da man på den måde har lidt mindre at skulle tænke på. På den måde slipper man for, at man selv skal gå og tømme et dødsbo.

Snak med familie og nære venner

Man kan selv gøre nogle ting, for at bearbejde et stort tab. Man kan eksempelvis få snakket om tabet med ens familie og nære venner. Det er heldigvis noget, som nogle vælger at gøre. Det kan være en god måde at komme af med ens tanker og følelser på. 

Det gør nemlig også, at man ikke står helt alene med det. Det vil således være godt at snakke med et familiemedlem eller en ven, som man stoler på, om de svære ting. Det kan blot være et skridt på vejen mod, at man får det bedre. Det kan sommetider være en lang, sej kamp, før man får det bedre.