Sommerferien er i fuld gang for de danske børnefamilier. Inden I begiver jer afsted på ferie, er det en god idé at sørge for, at I har taget de forholdsregler, der skal til.

Vacciner

Hvis I skal til et land, I ikke har været i før for nyligt, er det altid vigtigt at tjekke, om I skal have nogle vacciner eller andet, inden I tager afsted. Det kan man gøre på mange måder, og der findes mange måder, hvorpå dette kan lade sig gøre. I kan søge på nettet, men det bedste er at kontakte lægen, der kan give jer information om, hvad I skal være opmærksomme på.

Tjek låsen

Hvis jeres husnøgler er mere end 10 år gamle, er det en god idé at få både dem og låsen skiftet, inden I tager afsted. Når det er sommer, ved tyvene, at børnefamilier er på sommerferie, og derfor er det vigtigt, at I husker at få tjekket, om låsen rent faktisk virker.

Det ville virkelig være ærgerligt at blive ringet op, imens I er på ferie, fordi der har været indbrud i jeres hus. Kontakt en lokal låsesmed i København, eller hvor I bor, hvis I vil være sikre på, at jeres lås lever op til forsikringsselskabernes krav.

Husk pas

Dette siger sig selv, men der er hvert år mange familer, der kommer afsted uden pas. Det er irriterende, fordi man i værste tilfælde misser sit fly – og det koster altså dyrt at købe nye billetter til hele familien.

Derfor er det altid en god idé at sørge for, at I har jeres pas med. Skriv eventuelt en huskeseddel, inden I tager afsted, så I er sikre på, at I ikke glemmer noget. Det er altid en god idé, og det giver mening at lave den i god tid inden, så I er sikre på, at I får alt med.