Når man får en lille ny, så er der mange ting som der skal tages stilling til så som økonomi, børnesikring og logistik, men et af de største temaer er nok børneværelset. Og der er da også rigtig mange ting der skal tages stilling til, når man skal til at indrette et værelse til en lille baby som ikke er født endnu. Disser overvejelser inkluderer hvilken farve værelset skal have, hvilken slags krybbe babyen skal have og hvilken slags legetøj man skal købe. Mange af disse beslutninger bliver ofte taget på baggrund af det køn som babyen har, men da rigtig mange kommende forældre fravælger at kende kønnet på forhånd, så er det ikke længere helt nemt.

Farven på væggene

Drengefarver og pigefarver har altid været et stort tema blandt mindre børn, da deres yndlingsfarver ofte er baserede på netop det grundlag. De forældre som kender kønnet på deres børn i god tid, vælger som oftest at male drengenes vægge blå eller grønne, imens pigernes vægge blive malet pink eller lilla. Mange forældre går meget op i dette, da de måske frygter, at deres baby vil blive påvirket forkert, hvis det ikke er en farve som matcher barnets køn. Her kan man dog være helt rolig, da små babyer ikke bliver påvirkede af de farver som omgiver dem, så væggene kan sagtens være pink på drengeværelset indtil han er gammel nok til at bestemme selv. Få mere hjælp til maling her.   

Legetøjet

Helt små nyfødte kan selvfølgelig ikke lege med legetøj helt endnu, da de mere eller mindre ikke kan andet end at ligge på ryggen eller maven og bevæge sig begrænset. Det er dog vigtigt, at der er genstande på værelset, så de kan stimulere deres følesanser og på den måde lære en masse på baggrund af disse oplevelser. I takt med at de udvikler sig, vil de så kunne begynde at lege med legetøjet.