Som forælder er noget af det sværeste at holde ud, at se sin baby græde. Endnu værre er det, ikke at vide hvorfor babyen græder. De kan jo ikke ligefrem sige hvad problemet er. Læs med her og bliv klogere på hvorfor din baby græder og få tips til hvordan du kan stoppe deres gråd.

Gråd

Når din baby græder, er det vigtigt at du lytter og prøver at forstå, hvad problemet er, da det er den eneste måde de kan kommunikere med dig på. Der findes tre forskellige former for gråd. De tre hyppigste grunde til gråd er: sult, træthed eller hvis de har ondt. De to første årsager – sult og træthed er let at skelne imellem og lette at ordne. Man kan jo godt se på en baby hvis de er trætte. Nogle får måske lidt røde øjne eller også gaber de bare. Det svære er at finde ud af den med smerter. Det er lidt svært, da babyerne ikke direkte kan forklare hvad der gør ondt. Derfor må man prøve sig frem. Man kan starte med at skifte positionen babyen ligger i. Hvis dette ikke hjælper, så kan man prøve at massere barnet. Det kan være babyen har nogle spændinger i kroppen eller lignende. Denne slags gråd vil typisk være mere voldsom at høre på, da de er i smerte, hvorimod de andre to bare er irritationer.

Søvn

Søvnen er kernen til problemet. Ligesom at vi mennesker bliver gnavne og irriterede, når vi ikke får en god og lang nats søvn, så gælder det samme for babyer. Det er endda vigtigere for babyerne. Derfor er det en god ide at finde ud af om din baby sover nok og om den sover roligt. Dette kan nemlig forbedre din babys humør gevaldigt. Du kan læse mere om urolig søvn her.