Alle skal igennem et førstehjælpskursus når man tager kørekort, men det er desværre ikke mange som holder det ved lige. Vi omgås andre mennesker hele tiden, og selvom vi bilder os ind, at det ikke sker for os, så kan alle komme ud for en ulykke. Og hvis det en dag sker, at man kommer ud fra en ulykke, så vil man ønsker, at der er en som træder til og hjælper en. Men det sker ikke hvis folk ikke tager førstehjælpskurser seriøst, vi kan ikke alle være så heldige, at der en læge tilstede, hvis der sker noget.

Tag familien med til førstehjælpskursus

Når man får en familie, går det ofte op for en, hvor vigtigt det er at kunne redde et liv, derfor er det vigtigt, at hele familien er parat. Også selvom alle familiemedlemmer med kørekort har gennemgået kurset før, bør alle genopfriskes. Derfor bør familien sammen bestille et førstehjælpskursus, så alle i hjemmet er klar, hvis der en dag skulle ske noget.

Førstehjælp på skoler

Det samme gælder for de skoler og uddannelsesinstitutioner, som børnene og de unge voksne går på. For at undgå en tragedie på skolerne, bør alle skoler holde et årligt førstehjælpskursus, så både undervisere og elever bliver genopfrisket en gang om året.

Førstehjælp på arbejdet

Når mor og far forlader hjemmet kl. 7 om morgenen for at tage på arbejde, bruger de omkring 8 timer af deres dag på arbejdet, hvilket vil sige, at der en stor chance for, at den eventuelle ulykke kan ske på arbejdspladsen. Så ligesom børnene bør gennemgå et årligt førstehjælpskursus på deres skoler, så bør forældrene gennemgå et årligt førstehjælpskursus på deres arbejdsplads. På den måde er alle familiemedlemmer i alle familier i Danmark klar til at hjælpe hinanden, hvis der skulle ske en ulykke.