Noget af det vigtigste du kan lade dit barn være, er at være kreativ. Kreativitet i barnets tidlige stadie er selvfølgelig med til at forbedre børns evne til at være kreativ i fremtiden, både kunstnerisk med også logisk tænkende. Hvis du derfor lader dit barn være kreativt igennem barndommen, vil dit barn kunne have en nemmere fremtid i vente.

Masser af lejetøj styrker kreativiteten

Overskriften skal ikke forstås på den måde, at der skal masser af lejetøj til, men fortæller bare, at der er meget lejetøj som er med til at forbedre barnet evne til at være kreativt. Der er et hav af lejetøj, som du både kan forme ting med, folde origami figurer, danne billeder med perler, og meget andet. Her skal man selvfølgelig lige finde ud af, hvilket lejetøj, som passer til den alder dit barn netop er i.

Du kan findes kreativt legetøj lige fra 1-årsalderen, og så hele vejen op til dit barn en dag bliver voksen. Kreativiteten er derfor aldrig langt væk.

Lad barnet være kreativ på et whiteboard

Børn elsker at tegne, og dette er der en helt bestemt grund til. Det er nemlig igennem tegninger, at de kan udtrykke deres følelser, og dermed vise, hvordan de egentlig har det. Derfor kan det være en rigtig god ide at sørge for at dit barn altid har mulighed for at tegne en tegning ned.

Tegninger kan nærmest bruges som en slags psykologisk behandling for børn, så de herigennem kan komme ud med de tanker som du går inde med.

Får du hængt en whiteboard tavle op på barnets værelse, kan du faktisk passivt holde lidt øje med, hvordan dit barn har det – ved at kigge på de tegninger, som løbende kommer op på tavlen. Du lader derfor ikke bare dit barn være kreativ. Du får også tjekket op på, om dit barn har det godt og trives.