Der kan være mange grunde til at flytte til at nyt land, måske flytter man for et arbejde, måske for en kæreste eller måske er man tvunget til at flytte. Men uanset om man flytter alene eller har hele familien med, så bliver man nødt til at lære dansk. Hvis man ikke gør en indsats for at lære dansk i Danmark, så vil det blive en udfordring at blive en integreret del af samfundet. Dette er især vigtigt, hvis man flytter hertil med hele familien, på den måde kan man sætte et godt eksempel for ens børn. En god start vil være at søge “Learn danish” på google og derfra finde ud af hvordan, man klarer det bedst.

Gør det til en sjov familieaktivitet

Både for at motiverer en selv og ens børn, er det vigtigt, at det ikke blot er en sur aktivitet som man tvinger børnene igennem, imens man selv springer over hvor gærdet er lavest. I stedet skal man tage sig tid og finde på nogen sjove aktiviteter som hjælper både børn og forældre med at lære dansk. En sådan aktivitet kan fx være danske film. Både danskere og andre nationaliteter har en tendens til kun at se film på deres eget modersmål eller engelsk, men hvis man ønsker at lære dansk eller et andet fremmedsprog, er det en god idé at se film derfra.

Tag med hele familien til undervisning

Der findes mange kurser rundt omkring i landet, hvor man kan lære dansk uanset hvor man kommer fra originalt. I stedet for at tage afsted hver for sig, skal hele familien være der så man kan støtte hinanden. Børnene som om dagen går i skole, hvor de højst sandsynligt lærer dansk, finder sig pludselig i en sjov position, hvor det er dem som kan hjælpe deres forældre med at lære dansk.