Næsten hver eneste aften, når aftensmaden er spist og lektierne er lavet, er der tradition for, at familien samler sig omkring fjernsynet for at se en god film eller et godt underholdningsprogram. Dette er en af de helt unikke stunder, da hele familien bare er samlet om at slappe af efter en meget hård dag. Og der er da heller ikke noget at sige til, at det er fjernsynet som ofte bliver første prioritet, da man måske ikke har energi til andet. Men der er dog en anden mulighed som udover at være afslappende også bidrager med en masse andre goder, som hele familien kan nyde godt af. Her er der selvfølgelig tale om den gode gammeldags bog. Find hjælp til læsningen her.

Hele familien bliver klogere

Selvom man måske forbinder viden med faglitteratur, så kan man også sagtens blive klogere, selvom man måske bare læser en Harry Potter bog. For selvom det der står i bogen måske er fiktion, så bliver man klogere på ord og sætningsstruktur. Mange bøger er unikke på grund af den måde, de er skrevet på og i den sammenhæng de er skrevet, hvilket også kan være meget nyttig viden.

Man får en bedre hukommelse

Bøger kan være meget lange og i løbet af sådan en bog, bliver man præsenteret for et utal af karakterer, forløb, genstande osv., og da mange af disse detaljer er vigtige for fortællingen, så er det vigtigt at huske dem alle. De første bøger tager måske lidt tid at læse, da man er nødt til at læse flere paragraffer flere gange, da de er svære at huske, men efter et stykke til vil det gå meget hurtigere, da man nemmere husker samtlige detaljer.

Ens fantasi bliver bedre

Modsat filmen i fjernsynet så skal man selv forestille sig billederne oppe i hovedet, når man læser en bog. Dette stimulerer hjernen i sådan en grad, at ens fantasi bliver mere veludviklet. Det er især vigtigt, at børnene holder deres helt unikke barnlige fantasi ved lige, og til det er bogen et fantastisk værktøj.