Mange børn elsker alt med dinosaurer og lad dem endelig fortsætte med det. Disse fortidsdyr kan nemlig være med til at give børnene en grundlæggende forståelse af dyr, natur og historiske begivenheder. Hvis man vil støtte op om udviklingen, kan man læse bøger om dinosaurer, se film og dokumentarer om emnet og lade børnene lege med dinosaur legetøj.

Grobund for mere

En interesse i dinosaurer kan give børnene et godt indblik i naturvidenskab gennem historien og skabe grobund for mere nysgerrighed omkring fortidsdyr, og dyr vi kan finde i naturen nu om dage. Et firben er jo en lille øgle, som ligner sine forgængere bare i en noget mindre og ufarlig udgave. Dinosaurlegetøj er med andre ord legetøj, som giver mening. Der har nok aldrig været et større udbud af legetøj og underholdning til børn, end der er i dag, men når det kommer til kvalitativt indhold, vil mange forældre helt berettiget mene, at der godt kunne være bedre muligheder. Og det er her, man er nødt til at gribe chancen, når den byder sig. Så har man et barn, som synes, at dinosaurlegetøj er sagen, er det med at få det skrevet på ønskesedlen i en fart.

Lær gennem leg

For mange børn er det spændende at tilegne sig en masse viden om de forskellige typer af dinosaurer. Det kan være informationer om, hvor store dyrene var, hvad de spiste, og hvor hurtigt de kunne løbe. Det er fascinerende for børnene at vide, og deres viden bruger de så, når de leger med dinosaurlegetøj, hvor dinosauren så løber i præcis det tempo, børnene ved, den hurtigste dinosaur kunne komme op på. Alt dette er desuden med til at udvikle børnenes sprog, og lige hvad angår interessen for dinosaurer, må det siges at være nogle ret avancerede ord, børnene får med i deres aktive ordforråd. Man kan i hvert fald hurtigt komme til at lyde som en kloge Åge, når man som 5-årig kan berette alt om ichtyosaurer og dimetrodon.

Børns barndom varer desværre ikke så længe, som den gjorde, da far var dreng. Børn i dag er ikke ret gamle, inden de foretrækker at sidde bag en skærm. Herfra kan man naturligvis også lege virtuelt, men det er noget ganske andet end fysisk leg. Derfor er det vigtigt at stimulere børns fysiske leg, så de bliver ved med at lege så længe som muligt, for børn lærer bedst gennem leg.