Maleskabeloner, eller stencils til maling som det også kaldes, er supertrendy, og det perfekte alternativ til dyrt tapet, da de gør det nemt at transformere alle former for rum fra kedelige til livlige og tjekkede. Desuden er det nemt at male over når ungerne trænger til fornyelse. Hos Gebenna forhandler vi malerskabeloner til spraymaling, til almindelig maling, til tykkere spartelmasser og til vores særlige skabelon maling. Du kan anvende malerskabeloner på vægge, gulve, lofter og møbler – du kan sågar friske dine gamle klinker på badeværelset op, med smukke former og mønstre, eller anvende dem på terrassen eller en gavl udenfor. Husk blot at anvende en type maling som egner sig til udendørs brug. Ønsker du bogstav skabeloner til maling, kan du finde hele alfabetet her hos Gebenna; eller er du mere til blomster skabeloner til maling? Den klarer vi også!

Vores dekorative skabeloner til indendørs dekoration er fantastisk populære til gør det selv projekter af alle typer – om det er køkkenet, der trænger til lidt kant eller børneværelset der mangler det helt rette personlige præg, Gebennas malerskabeloner er ideelle til ethvert rum.

Vores malerskabeloner og også så holdbare, at de kan bruges til at skabe relieffer og strukturer med forskellige typer af spartelmasse. Således kan du skabe meget interessante effekter ved at bruge skabelonerne sammen med andre produkter fra Primacol® Decorative-serien. Vores skabeloner er også specielle fordi du har så mange muligheder med forskellige mønstre og designs – alle som følger de nyeste trends. De er lavet af slidstærkt materiale og kan genbruges mange gange. Maleskabelonerne fås i følgende størrelser: mini, ramme, XXL og mega.

Hvad skal du bruge når du maler med en maleskabelon?

 • Maleskabelon
 • Malertape
 • Bundmaling
 • Maling i farver
 • Pensel
 • stregtrækkerpensel

Dinosaurer og enhjørninger på væggene

Når du vil dekorere dit hjem med maleskabeloner og med produkter fra Primacols decorative-serie, er det faktisk kun din fantasi der sætter grænser. Hjemme hos influenceren Moneymum har Pernille som står bag profilen, kastet sig ud i projekt børneværelser.

På datteren Nolas værelse skal der dekoreres med en smuk og farverig regnbue som Pernille maler i fri hånd, hvorefter hun vil tilføje en enhjørning som hun laver med en af vores maleskabeloner. Du finder alle vores maleskabeloner til børn her. Pernille har allerede malet den ene væg på Nolas værelse med den smukke lilla farve Angel Kiss, som passer perfekt til det søde pigeværelse. Til regnbuen har Pernille samlet en masse gamle malerslatter, og tonet dem med vores kolorant. Kolorant er tonepasta til maling, så du selv kan skabe præcist den nuance du ønsker. Produktet er også ideelt hvis du har nogle gamle malerslatter som du ikke skal bruge.  

På sønnen Astons værelse vil hun male bjerge ud fra sit eget design på hele den ene væg, og herefter tilføje dinosaurer og palmer som hun ligeledes laver med en af vores maleskabeloner til børn. Dinosaurer-universet skal males i grønne og brune nuancer, som passer perfekt til den smukke pastelgrønne farve Cipollino, som Astons værelse allerede er malet med.

Sådan anvender du en maleskabelon

Når du maler en maleskabelon med almindelig vægmaling, anbefaler vi at du maler rundt i kanten af skabelonen med bundmalingen først, og lader denne tørre før du fortsætter med den maling, som du har valgt til mønstret i skabelonen. Ved at male kanten på skabelonen, ”lukker” du for eventuelle lufthuller, hvor malingen kan løbe ind under skabelonen, og du får knivskarpe kanter. 

 1. Sæt skabelonen godt fast med malertape, og hold den evt. ned med fingrene, når du maler. 
 2. Start med at forsegle kanten med bundmaling, præcist som når du vil male en skarp hvis kant mellem to farver. (se vores videoguide her). Er din væg i forvejen malet hvid, skal du altså male kanten rundt om skabelonen med hvid vægmaling. Sørg for at alle lufthuller og bobler lukkes, så næste lag maling ikke kan trænge ind under skabelonen. Er væggen ujævn kan det være nødvendigt at lukke af ad flere omgange. 
 3. Når bundmalingen er tør, maler du med den farve som du ønsker motivet skal være. Start med at male hjørner og kanter, og fortsæt derefter med de store overflader. Mal med den endelige farve 2 gange.
 4. Når du har malet væggen anden gang, skal du trække skabelonen forsigtigt af, mens sidste lag maling stadig er våd. På denne måde sikrer du dig at tapen ikke trækker malingen af.
 5. Brug ikke for meget maling – således sikrer du, at malingen ikke trænger ind under skabelonen, når du maler. Et par tip kan være først at rulle eller duppe maling på med køkkenrulle eller lignende, før du begynder at male i motivet. Du kan også udfylde mellemrum, konturer eller andet med fingrene (husk handsker) og herefter lægge mere farve på, når skabelonen er fjernet. Nogle design er måske mere velegnede end andre til at male igen med mere farve for at få et mere dækkende motiv.
 6. Er der alligevel et par steder hvor malingen er løbet ind under skabelonen, kan du net rette det til med en stregtrækkerpensel.