Der kan i et hus, opstå skader når som helst, alt efter hvordan det er bygget, hvor gammelt det er, og har der været fejl i elementer. Der kan være mange årsager. Men hvad det er vigtigst at skulle der ske en skade, så skal den opdages inden skaden er alt for stor. En skade er i de fleste tilfælde til at redde, hvis den kun er i et tidligt stadie, og du kan redde dig selv for en rigtig stor regning.

Som sagt findes der mange skader i et hjem, men vi vil gerne belyse dem som ikke nødvendigvis er til at se med det blotte, før det faktisk er blevet for stort. Disse vil vi komme ind på herunder.

Højt indhold af Pcb

En af de værste og farligste skader er en for stor mængde pcb i hjemmet. Pcb er kort sagt en kemisk forbindelse, som har været brugt i en lang række byggematerialer – men i dag er blevet ulovligt at bruge, da det i dag betegnes som et giftstof for kroppen. Stoffet blev brugt mellem 1950 og til 1976, og er ens hus opført i denne periode, eller fået en renovation eller tilbygning – kan der være en sandsynlighed for at dit hjem indeholde pcb.

Få derfor en fagperson til at gå jeres hjem igennem, og lave nogle målinger, så i kan finde ud af om i har pcb i huset.

Skimmelsvamp der gemmer sig

Skimmelsvamp er noget som oftest kommer frem ved utætte og kolde åbninger, så kan i nogle tilfælde godt findes i god tid. Men der kan også være situationer, hvor det gemmer sig bag elementer, hvor du så ikke vil finde det, før det er blevet for stort.

En af måderne du ellers kan fornemme at der kan være noget skimmelsvamp i hjemmet, er ved familien ofte er syge, og begynder at have vejrtrækningsproblemer. Oplever i sådanne tilfælde, bør i derfor få tjekket om i har skimmelsvamp i huset.