Ønsker du at dit barn skal vokse op og være kreativt og kunne tænke ud af boksen. Så er denne artikel til dig, vi giver her et par gode tips til hvordan du kan hjælpe dit barn til at være mere kreativ. I et samfund hvor det udefra kun handler om at skabe resultater, så er der i stigende grad for dem som kan tænke anderledes og være mere kreative, så du kan altså stille dit barn godt i fremtiden ved at være mere kreativ.

Indret værelset til leg og kreativitet

Der findes to typer børneværelser, der findes det værelse hvor mor og far vil have at alle de moderigtige ting er listet frem, det hele skal være så korrekt som muligt og der må helst ikke være rod eller andet. Det skal helst se så perfekt ud som muligt, tænk hvis nogle gæster skulle komme og se alt det rod. Så findes der et andet type værelse hvor der er plads til leg, kreativitet og hvor barnet kan udfolde sig. Her er der plads til det hele og på sådan et værelse vil du også se at barnet leger bedre og kan være mere kreativ.

Stil spørgsmål og lad barnet udvikle fantasien

I stedet for at du altid fortæller dit barn hvordan verden hænger sammen, så vend den rundt og spørg dit barn hvordan det tror at tingene hænger sammen. Eksempelvis når barnet spørger hvorfor solen ikke falder ned fra himlen, så kan du gå i gang med en stor fortælling om universet og dets fysiske love, men du kan også vende den og spørge barnet hvordan det tror at det hænger sammen. Du får både nogle gode historier, men du udvikler også barnet ved at lade det tænke dybere over nogle af livets store spørgsmål.

Leg med andre børn styrker kreativiteten

Det er i gennem leg at kreativiteten virkelig sætter ind, det er legen med andre børn og det at rumme andre mennesker der virkelig gør en forskel. Så hvis du gerne vil have et kreativt barn, så lad det være så meget sammen med andre børn som muligt. Et godt sted du kan søge inspiration til at få et mere kreativt barn er på babyhimlen.dk, her er der en masse artikler og viden omkring det at have børn. Vi håber du kunne bruge disse råd og du tager godt imod dem, vi alle ønsker at få mere kreative børn og børn som kan tænke selvstændigt.