Det er ikke nemt at være studerende og slet ikke økonomisk. Derfor er der desværre også mange studerende som optager SU lån og selvom det er til en forholdsvis god rente, så er det stadig et lån og du vil allerede være forgældet, før du er færdiguddannet. Det økonomiske aspekt gør at der er mange studerende der vælger at tage et deltidsjob ved siden af studierne, men det kan være svært at følge med og nogle falder dermed også fra. Her i denne artikel kan du finde ud af, hvordan du kan spare penge uden at det vil påvirke dit generelle overskud.

Sådan kan du spare dig til en lille opsparing eller en bedre økonomi

Mange studerende vælger at flytte sammen med andre studerende i en fælles lejlighed. Dette er en god måde at spare penge på og samtidig med det, så har man altid nogen omkring sig, som man kan snakke med og få hjælp af. Det er dog ikke alle der fungere godt sammen med andre på den måde og nogle ønsker egentlig bare at bo for sig selv. Det er dog ikke altid, at man kan tillade sig at være kræsen og slet ikke, hvis man ønsker at spare. Men der er dog andre ting du kan gøre for at spare på pengene. Dette er små ændringer i din hverdag, som du knapt vil lægge mærke til. Det kan for eksempel være at du skifter plastikposerne ud med genbrugelige poser, som for eksempel indkøbsnet, når du handler. Hvis du køber to poser om ugen, så vil dette kunne give dig en årlig besparelse på 520 kroner. Det er måske ikke ret meget, men mange bække små, gør en stor å. Og laver du små tiltag som dette hist og her, så vil du hurtigt kunne mærke det på økonomien.

Se om du kan spare på dine faste udgifter

Du kan også vælge at se på, om du kan spare på nogle af dine faste udgifter. Disse udgifter kan være dit tv, streamingtjenester, mobilselskab, men faktisk også dine forsikringer. Du kan her finde bilforsikring til studerende, her vil du samtidig kunne indhente flere forskellige tilbud og dermed også få den billigste løsning. Som forklaret i det ovenstående afsnit, så er penge sparet, penge tjent. Nu flere penge du spare nu bedre vil du også kunne mærke det på din økonomi og du kan måske slippe for at optage su lån.