Alle ved at det er helt uundgåeligt at vi mennesker ikke en sjælden gang imellem bliver syge, og dette er også gældende for vores børn. Men som forældre er der dog alligevel en række ting man kan være opmærksom på, som kan medvirke til at nedsætte barnets sygedage derhjemme, derfor er der her samlet en række tips til hvordan man kan sikre at ens barn bliver mindst muligt eksponeret for diverse bakterier og virusser, og derved forhåbentligt også generelt er mere rask.

Husk varmt tøj til barnet i børnehave

Det er sundt for børn at være ude og få frisk luft, og derfor er mange institutioner i Danmark meget ude året rundt. Især om vinteren og efteråret hvor vejret kan byde på både regn, slud og sne, er det her vigtigt at man giver barnet hensigtsmæssigt tøj med. Dette kan blandt andet indebære en flyverdragt og regntøj. Årsagen til at det det er vigtigt at sikre barnet ikke bliver udsat for hverken kulde eller træk, er at børn har nemmere ved at få en infektion hvis de over en længere periode er ofre for givne faktorer.

Sikre dig at der er en god hygiejne omkring dit barn

Mange former for sygdomme kan overføres fra hånd til hånd. Og især når der er tale om yngre børn er det vigtigt at sikre en god hygiejne. Hvad man som forældre selv kan gøre, er at huske at vaske hænder ofte, herudover kan man foreslå fx dagplejen at opsætte maskiner med desinficerende håndvæske til fri afbenyttelse for forældre og ansatte. Derudover er den en ting nogle forældre glemmer kan samle utroligt mange bakterier, nemlig barnets sut. Disse kan nemlig i længden samle utroligt mange bakterier, som bliver overført direkte til det lille barns mund, hvis man glemmer at skolde sutten jævnligt. Herudover bør man også periodevis udskifte sutterne helt, her kan man overveje at investere i de populære bibssutter, som nemt kan rengøres med kogende vand. Køb sutterne her, hvis du også vil drage fordel af bibssutternes høje kvalitet og lange levetid.