De fleste kan huske dem, ihvertfald de fleste børn af 80’erne og 90’erne – Alle os der havde kiksede frisurer som børn, og var ude til gadelygterne tændtes.
Vi kan huske trylletusserne, magien ved at tegne med en farve, gribe den hvide tusch og male et mønster henover, så farven på magisk vis skiftede farve, der hvor den hvide tusch tegnede. Ja, de så velkendte farvede tuscher, hvor låget afslører hvilken farve den hvide magiske pen kan frembringe, husker de fleste af os.

Vi sad der med vores kiksede frisurer, i vores store og farverige tøj, og tegnede mønstre, fantastiske skabninger, eventyr og alt hvad fantasien kunne mestre, med disse skønne tuscher. De lidt klogere af os, fandt hurtigt ud af at hvis man tegnede et mønster først, kunne man så tegne over med de andre farver og for alvor skabe magi – Uden den sagnomspundne og meget meget magiske hvide trylletusch’s spids blev farvet og til sidst ødelagt, af at tegne oven på de andre tuscher.

Alle elsker trylletuscher, de er ikke det rigtige eller oplagte valg til de helt store farve projekter eller de komplicerede malebøger, men magiske tuscher er sjove, smarte og lidt anderledes at lege med, end almindelige tuscher. Med trylletuscher får du dobbelt så mange farver, som antallet af tuscher i pakken – det er ren win win.

Mal flotte mønstre og motiver, prøv fx en regnbue eller en blomst, og tegn på detaljer med den hvide pen efterfølgende – Det gør det ekstra sjovt at male med tuscher.
Trylletuscher kan selvfølgelig også bruges som helt almindelige tuscher, bare undlad at bruge dem hvide tusch.

Med trylletuscher kan der også skrives hemmelige beskeder – beskeden skal blot skrives med den hvide først, og males over med de andre farver efterfølgende. Det er forskelligt fra producent til producent, om den hvide tusch kan bruges både ovenpå og under de andre magiske tuscher.

Når du skal vælge trylletuscher

Sørg for at vælge nogle trylletuscher med såkaldt “blocked tip”, det betyder at spidsen ikke kan mases ind ved brug af tuschen, hvilket naturligvis forlænger tuschens levetid.

Vælg altid tuscher der er CE certificerede og uden skadelige stoffer, både for din egen og evt. dine børns skyld.

Er dine magiske tuscher tørret ind? Det sker ofte, især i børnehænder, at låget på tuschen ikke er blevet påsat rigtigt efter brug, hvilket medfører en tør og farveløs spids.

Prøv at give spidsen et par dråber citronsaft eller eddike, det burde kunne genstarte pennen, så du igen kan tegne og male med den. Dette tip kan forøvrigt bruges til alle tuscher der er tørret ind. Er du på udkig efter nye tuscher, kan jeg anbefale at købe dem hos Undermyoof.dk, som har hurtigt levering og billige priser.