hund i solnedgang

De kaldes ikke menneskets bedste ven for ingenting, en hund kan skabe glæde og liv i et ellers trivielt hverdagsliv som familie. Samtidigt er der en lang række fordele ved at have en hund 

Tryghed 

Hunde har et naturligt vagtinstinkt som gør du kan sove trygt om natten, så hvis der kommer ubudne gæster om natten, så skal hunden nok gøre sit til at skræmme dem væk, eller advare dig. 

Højere humør 

Hundeejere griner mere end folk der ikke ejer hund, det er der forskning der har bevist. Det kan skyldes at hunde ofte laver skøre ting, som man ikke kan lade være med at grine af. Samtidigt med at de bare giver en så meget kærlighed, som kun kan gøre en i bedre humør. 

Øger din sundhed 

Hunde er faktisk med til at gøre dig sundere, og ikke kun fordi du bliver tvunget til at gå lange ture flere gange om dagen. Hvis du bor sammen med en hund, udvikler du bakterier som beskytter mod infektioner og allergier.  Når du aer din hund falder dit blodtryk og du bliver mere rolig og mindre stresset. Samvær med din hund mindsker udskillelsen af kortisol, som ellers nedbryder dit immunforsvar, hvis det er i kroppen i længere tid. 

Ældre mennesker og hund 

Ældre mennesker der ejer en hund lever længere, det skyldes at de røre sig mere, og har en social kontakt til et andet væsen, samtidigt med man har noget at stå op til og passe og en at hygge og grine med. 

Hunde som kontaktskaber 

Hunde er en af de bedste icebreakers, folk kommer automatisk over til dig og snakker om og med din hund, og hvis i begge har hund, har i noget fælles af snakke om, flere singler har fundet kærester ved bare at gå tur med hunden. 

Ansvarsområder til børnene 

En hun kan også give børn fornemmelsen for ansvar, man kan sige at alt efter barnet alder, at de skal stå for at give hunden mad, eller gå tur med hunden en gang i mellem, eller andre ting der kan give dem en form for ansvar og stolthed over at det kun er dem der gør det for hunden. 

Giv din hund igen, når den nu giver dig så meget 

Det er vigtigt at du viser din hund at du sætter pris på den, så det er kun de bedste hundehalsbånd og hundesenge der duer. Hvis du vil finde noget ordentligt udstyr kan du gøre det her.