Det er bare ikke lige at man når alt det man gerne vil nå, når man har småbørn rundt om anklerne. Det er ikke at man på nogen måde synes det er fedt at have vasketøjet liggende i bunker, eller at nullermændene flyver omkring. Næ, der er bare andre prioriteter, når man får børn. Herunder får du et par gode tips og tricks til at hjælpe netop dig, som måske nu også skal have fjernet en plet fra gulvet efter gårsdagen aftensmad, præcist hvor et stoleunderlag til dit barn ville have været perfekt.

Skab overblik

Det lyder jo måske nemmere sagt en gjort, for du har garanteret tabt overblikket! Så start i ét rum og få sat et system i gang i hvert rum. Du kan ikke nå det hele på én dag. Det kunne du måske før, men det kan du bare ikke nu. Vær realistisk! Vær kritisk med hvad du opbevarer og få tingene lagt på plads. Hver ting har en plads i hvert værelse.

Rengøring

Du kan altså ikke forvente at du kan klare en hovedrengøring på én gang. Så lav en lille plan, hvor du f.eks. orner badeværelserne om fredagen, skifter sengetøj om søndagen, vasker vasketøj om mandagen og onsdagen osv. osv. Hvis du opnår hvad du havde planlagt hver dag, får du en positiv følelse af at du har opnået noget, hellere end at føle at du intet har opnået.

Du kan glemme idéen om at få gjort rent når du har tid, eller børnene ikke er om hælene på dig eller de kræver din opmærksomhed, så lær at gøre rent med dem omkring dig. Du kan sagtens støvsuge mens de tegner i den høje stol, eller mens de bygger klodser. Du kan give dem en spand med klude imens du gør badeværelset rent.

Måltiderne

Her gælder det om at være forberedt. Du ville aldrig begynde uden en hagesmæk til at beskytte babys tøj. Men hvad med gulvet? Investér i et stoleunderlag til dit barn, som tilmed passer ind i din indretning, skåner sarte gulve og gør det nemmere at gøre rent efter I er færdige med maden. Du får brug for det længere end du regner med (læs helt op til 6-7-årsalderen).

Legetøjet

Prøv at holde legesagerne til et område af huset. Ikke spredt over det hele. Det gør så ondt at træde på en legoklods! Vær kritisk over hvad dit barn faktisk leger med, og sæt de andre ting helt væk. Rotér legesagerne. Så undgår du rod og får mere plads.