Far og søn closeup

Føler du, at travle og stressede dage på arbejdet går ud over familielivet? Mange danskere oplever et stort press på jobbet, og det kan mærkes på overskuddet og humøret i hverdagen. Det betyder desværre, at der er mindre tid og energi til hyggestunder med ægtefælle og børn. For mange er det en udfordring, da familien egentlig står øverst på listen over vigtige ting i livet.

Jobbet er den hyppigste årsag til stress

Danskerne er mere stressede end nogensinde før. En undersøgelse viser, at 15,6 procent ofte eller hele tiden føler sig stressede, og 95 procent af dem angiver arbejdet som den primære kilde til deres stress. Der tegner sig således et billede af, at travle og pressede dage på jobbet kan have negativ indflydelse på medarbejderne. En høj grad af stress kan gå ud over familielivet, og der er pludselig mindre overskud til at bruge kvalitetstid med dem, man holder mest af.

Hvad kan du gøre?

Hvis du kan nikke genkendende til scenariet ovenfor, er det vigtigt at gøre noget ved det, inden tilstanden får alvorlige konsekvenser for din familie og ikke mindst dit helbred.
Et godt sted at starte er at dele dine tanker og bekymringer med kollegaerne. Forklar situationen, hvad du er presset over, og hvordan de eventuelt kan hjælpe dig. Skulle det ske, at flere af dine kollegaer har det på samme måde, kan det være et tegn på, at miljøet på arbejdspladsen ikke er optimalt. Et dårligt arbejdsmiljø resulterer typisk i dårlig trivsel, hvilket kan gå ud over produktiviteten og stemningen på arbejdspladsen. Derfor bør I gøre ledelsen opmærksom på, at der er behov for et forbedret arbejdsmiljø. Et godt arbejdsmiljø øger nemlig trivslen og mindsker graden af stress hos medarbejderne. Virksomheden Elbek & Vejrup, der blandt andet leverer Navision, er blandt landets bedste arbejdspladser og et godt eksempel på, at et godt arbejdsmiljø har essentiel betydning for medarbejdernes helbred.