Førstehjælpskursus

De fleste danskere kommer kun på førstehjælpskursus ganske få gange i deres liv. Det er dog ikke for sjov, at man siger, at førstehjælp kan redde liv. Hver dag bliver næsten fire mennesker med hjertestop hjulpet af almindelige mennesker, som kan førstehjælp. Derfor kan førstehjælp være en ideel aktivitet for familien, så I alle får opfrisket jeres viden. Her får I tre gode grunde til at tage et førstehjælpskursus i år:

Nummer 1: Førstehjælp kan bruges hele livet

Uanset hvor i livet, I og jeres børn er, kan I have brug for at kunne førstehjælp. Man bliver aldrig for gammel til at kunne redde liv, og selv små børn kan bruge førstehjælp. Jo før, I får det lært – og jo oftere, I frisker det op, jo mere nytte får I. Man ved aldrig, hvornår man pludselig står i en kritisk situation, og når uheldet først er ude, er det for sent at lære det.

Nummer 2: Selv mindre børn har gavn af førstehjælp

Selvom jeres børn måske ikke kan genoplive en voksen med hjertestop, kan et førstehjælpskursus lære dem rigtig meget. Hvis børnene en dag kommer til skade på legepladsen, kan de bedre reagere, hvis de har lært førstehjælp. Det samme gælder, hvis en forælder kommer til skade i hjemmet. Det kan også betyde, at barnet ikke bliver lige så bange i situationen, som det ellers ville.

Det er uvurderligt at have et barn, der kan ringe 112 eller stoppe en blødning, og det kan gøre en stor forskel, når uheldet er ude.

Nummer 3: Man kan aldrig blive for god til førstehjælp

Selvom børnene også kommer til at lære en lille smule førstehjælp i skolen, og du måske lærer det på arbejdet, kan I stadig have nytte af et førstehjælpskursus. Især børn har godt af at få frisket rådene op, og mange af tingene kan være lidt for komplicerede til at man kan huske dem efter første gang. Derfor skader det ikke at tage et førstehjælpskursus en gang hvert eller hvert andet år, så I har styr på de forskellige teknikker.