Familietragedier kan opstå under flere forskellige situationer, f.eks. psykisk, fysisk eller økonomisk. En familietragedie er ikke sjovt at være en del at, og slet ikke hvis man er barn i huset, og skal overvære at ens forældre har det svært – og lader det gå ud over hinanden. Rigtig mange familietragedier handler om at der er problemer med økonomien – og man har svært ved at få den til at hænge sammen derhjemme.

Nogle familietragedier starter, hvis der er en forælder som bliver fyret, og derfor skal på dagpenge, eller måske værre – kontanthjælp.

Meld dig ind i en a-kasse

Der er i dag en del mennesker som endnu ikke er blevet medlem af en a-kasse, hvilket vil komme til at slå rigtig hårdt på dem økonomisk, hvis de en dag blev fyret fra deres nuværende arbejde – uden af have et nyt job med det samme. Er man ikke det, ender man nemlig med at komme på kontanthjælp, hvilket er en meget lavere sats hver måned, sammenlignet med et gennemsnitligt fuldtidsarbejde.

Er du medlem af en a-kasse vil du kunne modtage en højere, og mere dækkende indkomst, som bedre passer til din nuværende løn (Dagpenge) – og dermed ikke lige pludselig stå med en masse regninger som ikke kan betales.

Bliv bedre dækkes end dagpenge

Dagpenge er et fint alternativ, men det er faktisk også muligt for dig at dække dig endnu bedre, og få mere end hvad der svare til dagpengesatsen. Dette kan dog kun betale sig, hvis du i dag har en rigtig høj indkomst, da man i de fleste tilfælde med en høj indkomst, også har månedlige regninger som er noget højere – som der så skal dækkes. Dette hedder lønsikring, og dækker næsten den løn, som du får på de nuværende job. Læs endnu mere om lønsikring lige her.

Sørger man for at sikre sig selv med at være medlem af en a-kasse, kan man derfor undgå en unødvendig familietragedie, og komme igennem en periode med ledig – uden problemer