Der er visse ting i livet, der bare ikke hænger sammen. Olie og vand, appelsinjuice og tandpasta og for nogle familie og arbejde. Selvom der er masser af familier derude, som har startet en virksomhed og med succes driver en, er der nogle der helst vil undgå ideen helt. Det er bestemt ikke for alle, men dem der kommer ind med en klar tankegang, kan helt sikkert få det til at ske.

At drive en familievirksomhed er fantastisk at blande og matche de mest positive egenskaber ved din familie. Den ene kunne være en god kok, mens den anden er god med tal og økonomi. Du kan være en teknisk nørd, og din partner er fantastisk med salgs- og menneskefærdigheder. Hvis du og din familie overvejer at starte en virksomhed sammen, har I så tænkt over hvad I kan begynde at lave? Hvis du ikke er sikker, så tjek nogle af forslagene nedenfor.

Børnepasning

Børnepasning er en industri der vokser hurtigere end landsgennemsnittet. Din virksomhed kan starte med hjemmepleje eller med en sommerlejridé, før den blomstrer op til noget på fuld tid. Dette er en perfekt idé til familier, der er kreative og elsker at arbejde med små.

Ejendomsadministration

Der er masser af roller at udfylde her, fra handyman til manager til alt derimellem. Lejemarkedet vokser for hvert år der går, hvilket betyder at der er masser af lejere derude der leder efter værelser. Ejendomsadministration er ikke let, da det vil kræve en masse pengestyring og tålmodighed at holde alt organiseret. Du skal være en velafrundet familie, klar til enhver opgave.

Madservice

For denne sektion grupperer vi restauranter, caféer osv. i én kategori for at gøre det nemt. Dette er måske den mest klassiske af alle ideerne. Der er altid noget at lave for alle involverede. Med bare en smule markedsførings færdigheder og en restaurant hjemmeside, er det endelig tid til at vise verden, at din bedstemor virkelig havde den bedste lasagneopskrift.

Sociale medier

Endnu en gang er dette en gruppering af nichehjemmesider, blogging, sociale mediesider osv. Du behøver ikke føle, at du og din familie har brug for noget “unikt” at tilbyde, da masser af kanaler simpelthen handler om det normale hverdagsliv. Denne tager et stykke tid at opbygge en betydelig tilhængerskare, men der er masser af familier, der har forvandlet deres sociale opsøgende til et fuldtidsjob.

Desuden kan du tjene store overskud ved at blogge for startups og opbygge tilstedeværelser for dem på sociale kanaler. Hold disse sociale medier-relaterede muligheder i tankerne, når du vælger en idé om en familievirksomhed.

Lokal butik

I lighed med madservice-ideen er det at have en lokal butik en fantastisk måde at blande både forretning og familie på. Du kan have en unik butik, der henvender sig til bestemte målgrupper eller gå med noget mere bredt, som en almindelig varebutik. Detailhandel og tøj er også ideelle muligheder for at åbne din egen lokale butik, uanset hvad, er det altid en god idé at tilføje en webshop så folk også har muligheden for at handle online. Køb webshop fra MyOnline.dk.

Event Planlægning

Bryllupper, fødselsdage, barnedåb og mere er blot nogle af de begivenheder, som vi er vant til at finde sted næsten hvert år. Hvorfor ikke udnytte det? Du kan have dit eget lokale, som du lejer ud og hjælpe med at planlægge festen. Eller det kan bare være de tjenester, du leverer forskellige steder i din by.