Den danske sommer er godt og grundigt over os, og solens stråler har da også allerede velsignet os ved flere lejligheder, og mon ikke der kommer mange flere solskinstimer i de kommende måneder. Det betyder en masse sjov i solen, men sjov kan hurtigt blive afløst af noget, der er alt andet end sjov, nemlig solskoldninger.

Vi kender nok alle sammen det, at vi har været lidt for længe i solen og ikke lige har husket solcremen og er blevet røde og har fået voldsomt irriteret hud. Vi kender alle sammen til hvor voldsom generende det kan være.

Pas på børnene

En ting er, at man skal passe på sig selv, men endnu vigtigere er det naturligvis at passe på børnene i solen. De kender ikke selv til farerne ved solens stråler og hygger sig ofre bare med at det er varmt og dejligt og tænker ikke over konsekvenserne.

Små børn er langt mere sart end os voksnes, og derfor skal der passes bedre på den. Ofte kan små børn lege i vandkanten hele dagen og er dermed lidt kølet ned, og opdager derfor heller ikke, at de bliver varme, hvilket gør dem ekstra udsatte.

Du skal naturligvis huske solcremen, men en endnu bedre løsning er UV badetøj, der både kan bruges ved stranden eller hjemme i haven. En af de førende producenter på markedet er danske Petit Crabe, der laver noget tøj der let af bevæge sig i, og samtidig beskytter utrolig godt mod solens farlige stråler – det forhandles blandt andet her.

Drop nu middagssolen

Du kender rådet, at man skal holde sig væk fra middagssolen, og det kan ikke siges nok gange. Hvis du ikke kan holde dig væk fra solen i 3 timer, så gør det i det mindste i to. Spis frokosten indenfor.

Der er mange, der mener at de går glip af den dejlige sol, hvis de er indenfor i middagstimerne, men man kommer let til at gå glip af endnu mere, hvis man pludselig skal være inde i flere dage, fordi man er blevet slemt forbrændt.