Hvis I har børn der er lige er kommet i i løbe og gå alderen, så er I nok også blevet bekendt med hvordan ens hjem, der en gang var pænt og rent, pludselig på sekunder kan komme til at ligne en slagmark, og hvordan ridser og skrammer kan komme de mest mærkelige steder, du aldrig have forventet det. Her får du lidt gode råd til hvordan du kan afhjælpe skaderne, når de er sket (og de VIL ske).

Der er især tre områder, der er meget udsætte for de små børns terrorisering, ikke mindst hvis de har gå vogne eller lignende at boltre sig med.

Gulvet

Gulvet må stå model til lidt af hvert, og hvis du har et trægulv, vil du lynhurtigt finde ud af hvor mange ridser sådan et kan få på ganske få dage.

Små ridser er uundgåelige med børn, men heldigvis er de også rimelig lette at komme af med med ganske enkle midler. Hvis der er kommet en lille ridse skal du ganske enkelte bare ligge en klud eller et viskestykke der er vædet med lunkent vand ovenpå. Fugtigheden vil få træet til at trække sig sammen og ridserne vil forsvinde, hvis de er opstået for nyligt og ikke er for dybe vel og mærke

Fodlister

Et andet sted der er virkelig udsat er fodlisterne, hvor gåvogne og lignende kommer til at have mange kollisioner. For det første er det en god ide at investere i fodlister der kan holde til noget, og eventuelt er lavet af gummimateriale, som mange nye er. De er lettere at vedligeholde. Er uheldet alligevel ude, så brug hvid eddike, der let får snavs væk.

Væggene 

Du kan ikke undgå at dine pæne hvide vægge får pletter, skrammer og lignende, men er det malet med en god slidstærk maling, kan det ofte tørres væk med vand med lidt sæbe eller en lille smule eddike. Ellers skal du bare huske på, at det altid kan males over, når børnene vokser fra terroriststadiet.