familie sjov

Der findes mange måde at være kreativ med børnene på, og en af dem er at tegne. De fleste børn elsker at tegne og starter typisk fra de er 2-3 år og helt op til teenagerårene. Her finder børnene ud af om de rent faktisk kan tegne, senere udvikle et talent.

Der findes mange forskellige ting man kan tegne og male med sine børn på. En god idé er at male i malerbøger. I mange forskellige børnebutikker og hobbyforretninger kan du købe færdige tegne og malerbøger til børn, i mange forskellige aldre. Der findes mange, rigtig mange forskellige temaer, og mange forskellige genre af bøger. Bøgerne er desværre tit ret dyre og faktisk også en anelse kedelige. Derfor kan det være en god idé at lave bøgerne selv, sammen med børnene. På den måde kan du vær kreativ sammen med barnet, og ligeledes synes barnet at det faktisk er rigtig sjovt at lave bøgerne fra bunden og tegne dem senere hen. Man kan finde de forskellige motiver på internettet, og der findes mange muligheder. Der findes hjemmesider hvor der er muligt at downloade hele pdf filer, hvor tegne- og male bøger er tilgængelige. Nogle koster penge, andre er helt gratis. Det kræver blot en god printer og masser blækpatroner.

Som nævnt er der en del penge at spare ved at lave bøgerne selv, frem for at købe. Dog kan det samtidigt være en dyr fornøjelse at printe skabelonerne ud, da du både skal bruge papir og blækpatroner. Vi har lavet en lille guide til hvordan du spare penge når du printer ud – se her:

Vær kreativ og spare penge på samme tid!

  1. Udskrive kopierne på arbejdet – mange firmaer ser stort på om vi printer lidt privat. Dog bør du tjekke med ledelsen om det er ok.
  2. Ændring af printerens udskriftkvalitet til “kladde” – så bruger du alt i blækpatronen og børnene bemærker næppe forskellen.
  3. Har du overskydende kopier på arbejdet, så kan du blot printe tegninger på den anden side af papiret.